Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Яким буде урожай пшениці-2016?

Яким буде урожай пшениці-2016?
243014 ПЕРЕГЛЯДІВ

Експерти почали робити прогнози щодо цьогорічного урожаю. Зокрема, викликає сумніви врожай борошномельної пшениці, яка через несприятливу погоду у Чорноморському регіоні може мати нижчу якість.

Експерти у галузі агропромисловості роблять прогнози щодо якості врожаю 2016 року. Незважаючи на достатньо швидкі темпи збирання врожаю, в окремих регіонах, у тому числі у Чорноморському, є певні ризики. Зокрема, розповідають, що у цьому регіоні основну масу зібраної пшениці складатиме фуражне зерно. При цьому борошномельної пшениці має бути близько 30 відсотків. Головною причиною невисокого врожаю пшениці називають дощі, що пройшли у південній частині країни, що у результаті знижує граничну вагу зібраного зерна та кількість у ньому клітковини.

За інформацією спеціалістів, у центральних районах через більш сприятливу погоду результати збору врожаю можуть бути кращими.

Відомо, що у травні цього року, зважаючи на погодні умови, експерти робили оптимістичні прогнози щодо майбутнього врожаю. Як стверджують, основну ставку цього року аграрії зробили на зернові — ними було засіяно 54 % посівної площі.

 


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео