Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Експорт українських зернових культур збільшився у три рази

Експорт українських зернових культур збільшився у три рази
216045 ПЕРЕГЛЯДІВ

Українські аграрії б'ють нові рекорди. Майже 40 мільйонів тонн зернових культур, вирощених в Україні, було експортовано на міжнародні ринки за період 2015-го-2016-го маркетингового року і цей неймовірний результат на п'ять мільйонів тонн перевищив торішній показник. Це свідчить про покращення економічного клімату в Україні та майбутній вихід нашої держави на нові рівні світових економічних відносин.

Варто відзначити, що найактивніше цього маркетингового року експортувалися українські кукурудза (17,4 мільйона тонн), пшениця (17,3 мільйона тонн) та ячмінь (4,4 мільйона тонн).

Цікаво, що у 2015-му році хлібороби України зібрали один з найбільших за останній час врожаїв зернових культур, обсягом більш ніж 60 мільйонів тонн. Експерти називають цей факт одним із тих чинників, котрі допомогли нашій державі цьогоріч встановити новий аграрний рекорд. Крім того, цьому сприяли відповідні кліматичні умови та повне технічне переоснащення майже всіх державних агропідприємств.

Наразі українські аграрії говорять про досягнення нової рекордної позначки в обсягах експортованих зернових культур: у найближче десятиліття ця цифра має скласти вже 100 мільйонів тонн.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео