Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Німеччина ухвалила законопроект стосовно заборони ГМО-культур

Німеччина ухвалила законопроект стосовно заборони ГМО-культур
81468 ПЕРЕГЛЯДІВ

Ще у вересні 2015-го року влада Німеччини офіційно заявила, що, спираючись на нові правила Європейського союзу стосовно вирощування агропромислових культур, заборонить культивування генно-модифікованих організмів у галузі власного сільського господарства. І знадобилося трохи більше одного року для того, щоб відповідний закон був нарешті схвалений німецьким Урядом.

 

Незважаючи на той факт, що ГМО-культури, беручі до уваги численні наукові дослідження, нещодавно виявилися навіть кориснішими за стандартно вирощену агропромислову продукцію, Німеччина не звертає з власного старого шляху, консервативно забороняючи своїм аграріям вирощувати генно-модифіковані культури. Підтримує країну у цьому питанні і Франція.

Проте, у вищезазначених європейських правилах для агропромислового комплексу є одна цікава особливість, котра, всупереч своїй основній концепції, дозволяє вирощувати ГМО-культури тим країнам, котрі, по-перше, зможуть документально підтвердити її користь для людського організму, а по-друге, стануть володарями спеціального дозволу від Єврокомісії на цю діяльність. Щоправда, експортувати свою продукцію ці держави мають право виключно на ті ринки, котрі не містять заборони стосовно ГМО. Тобто, всюди, окрім Німеччини та Франції. Важливо додати, що аналітики у такій несподіваній лояльності ЄС до генно-модифікованих культур вже вбачають поступове зростання світової економіки.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео