Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

У 2015 році помідори можуть стати дефіцитом

У 2015 році помідори можуть стати дефіцитом
238968 ПЕРЕГЛЯДІВ

2015 рік обіцяє бути не надто вдалим для врожаю томатів та цінах на них. Такі прогнози роблять українські спеціалісти з вирощування пасльонових культур


2015 рік обіцяє бути не надто вдалим для врожаю томатів та цінах на них. Такі прогнози роблять українські спеціалісти з вирощування пасльонових культур. Головна причина – ймовірне скорочення виробництва цієї продукції.
Експерти в області вирощування, переробки та збуту пасльонових розповідають, що через економічні особливості у 2015 році саджатимуть менше помідорів, що не зможе не вплинути на цінові показники. Так, томатів у відкритому грунті планують саджати на 22-25 відсотків менше. Серед цієї продукції основна маса піде на переробку та консервацію. Решта – постачатиметься на свіжий ринок для населення.
Спеціалісти зазначають, що через бойові дій на Донбасі та анексію Криму відбудеться скорочення обсягів вирощування тепличних помідорів. До того ж цього року аграрії закупили значно менше насіння овочів.
Щодо іноземної овочевої продукції, експерти роблять припущення, що влітку вона повністю буде відсутня через знецінення гривні та зниження конкурентоспроможності імпортних товарів. Разом з тим Росія вже виявила зацікавленість у закупівлі українських овочів, незважаючи на те, що стосовно імпорту з України діє ембарго.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео