Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Український бізнес займає достойний європейський рівень

53498 ПЕРЕГЛЯДІВ

32 українських підприємства увійшло до 500 найбільших компаній у Центральній і Східній Європі. Такий рейтинг склала міжнародна консалтингова компанія, яка проводить відповідні дослідження.

До рейтингу найбільших підприємств у Центральній та Східній частинах Європи міжнародна консалтингова компанія віднесла 32 українських компанії. Цей показник є нижчим, ніж у минулому році, коли до цього ж рейтингу віднесли 53 підприємства.

Як пояснюють експерти, негативні зміни сталися через девальвацію національної валюти, зменшення внутрішнього попиту, втрату певної частини активів підприємствами, а також погіршенням фінансування.

Хоча за кількістю українських компаній у рейтингу спостерігається незначне погіршення, експерти компанії розповіли, що ті підприємства, які ввійшли до переліку цього року, навіть покращили своє положення, на кінець минулого року збільшивши обсяг доходів у гривні приблизно на 16,6 відсотка.

Серед компаній, які продемонстрували зростання капіталу, переважно великі промислові та аграрні підприємства, а найчисельнішими з них є споживчий та транспортний сектори.

Якщо порівняти сукупний дохід від реалізації, що отримали всі компанії, які увійшли до рейтингу, з минулорічним, то він складає 682 мільярди євро, що менше від результату-2014 на 1,8 відсотка.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео