Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Закриття банків у 2016 році продовжиться - Валерія Гонтарева

187815 ПЕРЕГЛЯДІВ

Експерти у сфері фінансів попереджають, що протягом 2016 року очищення українського фінансового простору від слабких і ненадійних банків продовжиться. Одна з причин — падіння якості банківських активів і курсові стрибки.

Незважаючи на твердження керівника Нацбанку Валерії Гонтаревої, що ситуація з українськими банками стабілізувалася і у поточному році процедура очищення банківської галузі проводитися не буде, за її ж словами, потрібен ще етап перезавантаження цього сектора. При цьому експерти вважають, що з причини зниження якості банківських активів великої кількості фінансових організацій та різких змін курсів валют 2016 рік переживуть не всі банки.

Окремі експерти висловлюють думку, що протягом року з ринку України зійдуть ще 10-15 банків. Спеціалісти стверджують, що ситуація у цій сфері у державі ще не владналася, оскільки якість банківських кредитів за підсумками 2015 року залишається досить низькою. Достатньо незначною досі є і ділова активність у державі.

Разом з цим експерти у банківській галузі сумніваються, що у Фонді гарантування вкладів буде достатньо коштів, щоб протягом року вивести з ринку значну кількість банків.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео