Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Максим Бердник. Маленький бізнес - велике серце: запорука виживання та ідентифікації українського народу

Максим Бердник. Маленький бізнес - велике серце: запорука виживання та ідентифікації українського народу
365122 ПЕРЕГЛЯДІВ

Більшість з нас добре пам'ятають, як в січні-лютому 2022-го року, перед початком повномасштабного російського вторгнення, Україну поспіхом покидали олігархи та бізнесмени. Численні чартерні авіарейси та колони з елітних авто явно свідчили, що війна ось-ось постукає в домівки українців. Простий народ фактично був приречений залишитись віч-на-віч з горем неминучої катастрофи! Вся надія була на ЗСУ та на самих себе!..

З початком війни чи не кожен українець розумів, що на своїй землі має робити для перемоги максимум і навіть трохи більше. Хвала Богу, цю істину, як самоціль поставили перед собою тисячі простих бізнесменів. Попри складний період, вони змогли адаптуватись до воєнного стану і зараз продовжують підтримувати не тільки бійців, але й економіку. Підприємці, наприклад, стараються розвивати свій бізнес та сплачувати податки державі, а також формують ресурс для пенсійного забезпечення. Це особливо цінно в умовах важких економічних обставин, спричинених війною та являється невіддільною частиною для пришвидшення перемоги.

Війна стала викликом для української економіки та змусила власників бізнесів повністю змінити формат роботи. Хтось назавжди припинив свою діяльність, а дехто тимчасово призупинив роботу. Також багато бізнесів зазнавати великих збитків, а є підприємці, які взагалі втратили все через жорстокі руйнування та окупацію територій. Проте для тих, кому вдалося вистояти, зараз головним завданням є міцно втриматись на плаву та забезпечити українцям робочі місця.

Одним з таких відчайдушних патріотів-українців є звичайний, простий одеський бізнесмен Максим Бердник, що є власником компаній ТОВ «СІ-ЕЛЛІНГ» та ТОВ «МАФФІН-ДОРР». Дані компанії входять до гуртово-роздрібної сфери торгівлі продуктами харчування і, як до війни, так під час: забезпечують людей найнеобхіднішим - робочими місцями та життєво важливою продукцією.

Також, Бердник Максим Вікторович являється співвласником таких компаній, як ПП «БІТУМ ЮГ КОМПАНІ» і ТОВ «ЮККО-ТРЕЙД», які здійснюють діяльність у сфері гуртової торгівлі товарами господарського призначення, зокрема будівельними матеріалами, деревиною та санітарно-технічним обладнанням, а також надають послуги по будівництву житлових і нежитлових будівель. Цілком зрозуміло, що і дана діяльність бізнесмена є доволі важливою для України й українців, особливо зараз в період війни. (дані на основі реєстрів).

Безліч бізнесів зазнали великих збитків, особливо на початку великої війни. Попри всі старання рашистів зруйнувати нашу економіку – як бойовими діями, так і енергетичною кризою, багатьом підприємцям все ж довелося підлаштовуватися до нових суворих умов. Звісно, мав збитки й Максим Бердник, але й вижити та продовжити діяльність, він також зумів.

Але до чого це все? Цей текст?!.. Ця розповідь про якогось там Бердника… Хай навіть бізнесмена, що не залишив Україну та розвиває економіку й забезпечує людей робочими місцями?!.. Для чого?!.. - Все ж таких бізнесменів як він, в нашій державі, чимало?!..

Річ у тім, що Максим Вікторович Бердник являється ще й співзасновником Благодійної організації «СВЯТОВІР», яка заснована в далекому 2015 році та вже тривалий час займається наданням соціальної допомоги особам похилого віку і людям з інвалідністю. І робить це він, надиво для сьогодення - абсолютно безкорисно! Саме так: він просто, без жодних корисливих цілей - допомагає людям! І як би це дивно не звучала, але це так!..

І дізнались ми про це, зовсім випадково?!.. Наша колега, журналіст редакції, перебуваючи у відрядженні в Одесі: мимоволі, в громадському транспорті підслухала розмову літньої жінки та її дочки. З їхньої, доволі гучної бесіди, а також чималої сумки з речами (виднілись тапки та одяг) стало зрозуміло, що направляються вони в лікарню. Самі ж вони, скоріш за все внутрішньо переміщені особи, що вимушено покинули свій дім та майно в окупації. Старенька мати разів зо п'ять допитувалась в дочки, де та взяла кошти на лікування, і чи буде їм чим оплатити житло?!.. Заспокійлива відповідь звучала, приблизно одна й та ж (мова наближена до прямої): “Все хорошо, деньги есть; бизнесмен один помог. Максим его зовут, я тебе уже говорила! Бердник Максим! Его посоветовала моя знакомая с работы! Все хорошо, не беспокойся, мама. Все хорошо! Деньги я не украла, не переживай! Их выделил Максим Бердник, он – местный бизнесмен!..”.

Далі… А далі, наша колега вийшла на потрібній зупинці та попрямувала за своїм пунктом призначення. Проте, цей епізод з розмовою старенької та її дочки, з голови ніяк не виходив. Думки: “страшна війна… ось тут вона - поряд! Вона тут: в маршрутках, поїздах; вона - у сім'ях сотень тисяч українців…” - ніяк не покидали. І разом з цим, у цих думках “бурлило” розум: прізвище й ім'я от цього бізнесмена - Бердника Максима…

В результаті, людська допитливість та журналістська заточеність заставили “загуглити” й дізнатись: “то хто ж той Бердник? Максим Бердник?”...

Але, ось тут й чекав нашу колегу, а згодом й нас: доволі дивний та неочікуваний результат. Google не видав даних про: “супер бізнесмена який допомагає людям”... Прийшлось “копати” глибше, і ось до чого ми прийшли: людиною якою ми цікавились, виявився одеський бізнесмен - Бердник Максим Вікторович. Принаймні, інших людей в Україні з такими даними немає.

Також, у вільному доступі натрапили на інформацію 2017-го року про те, що дана людина брала участь в конкурсі на вакансію першого заступника Губернатора Одещини, проте тоді дану посаду зайняв інший кандидат. Якоїсь ширшої інформації, наразі виявитись не вдалось. Окрім: хіба що ще натрапили на його сторінку у Facebook, де й спробували з ним зв'язатись для отримання коментаря про зазначений вище епізод із можливим виділенням фінансової допомоги на лікування літньої жінки.

Максим Бердник: фото зі сторінки у Facebook

На час виходу даної публікації, Максим Вікторович ще ніяк не відреагував на наш запит та не прокоментував вище зазначену інформацію з, можливим, виділенням ним фінансової допомоги на лікування літньої жінки. Тому, дані описані у цій статті на даний час являються не підтвердженими, і базуються виключно на журналістському аналізі.

Для чого ми публікуємо цю статтю із наразі, непідтвердженою чи спростованою інформацією?

Причин декілька. По-перше: історія з допомогою літній жінці вартує, щоб її донести в суспільство. По-друге: хочемо дізнатись та донести в народ фактичні дані про благодійника. По-третє: якщо цим благодійником являється вищезазначений Максим Бердник, то чому в мережі інтернет досі немає даних про якісь його добрі справи?..

І, по-четверте: Максим Вікторович, ось уже декілька днів ігнорує наш йому запит. І, можливо, саме ця публікація все ж простимулює його відгукнутись та дати коментар, а можливо, й розгорнуте інтерв'ю.

Хай там як, та історія із допомогою бізнесмена літній жінці, (сім'ї внутрішньо переміщених осіб) - це явний приклад того, що в нашій державі є ще багато добрих, чуйних та безкорисливих людей.

Це приклад того, що в Україні: маленький бізнес - має велике серце! І саме це: є запорукою виживання та ідентифікації українського народу!

Далі буде…

 

Теги: Максим Бердник

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео