Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Лідер ринку смартфонів відкликає свої пристрої через їх вибухонебезпечність

Лідер ринку смартфонів відкликає свої пристрої через їх вибухонебезпечність
189444 ПЕРЕГЛЯДІВ

Хоча на сьогоднішній день південнокорейська компанія «Samsung» є лідером серед смартфонів на ринках по всьому світу, свою поки що останню розробку – «Samsung Galaxy Note 7» - компанії довелося відкликати через серйозну загрозу здоров'ю власних клієнтів.

Проблема криється в одній із найголовніших частин нового смартфону від «Samsung» - акумуляторі, котрий під час зарядки може зайнятися та просто вибухнути. Станом на початок цьогорічного вересня, компанія зафіксувала вже більше трьох десятків подібних випадків по всьому світу і через це відкликання смартфонів має торкнутися десяти держав.

Незважаючи на те, що власники «Samsung Galaxy Note 7», тільки-но придбавши смартфони, мають здати свої пристрої для подальшого доопрацювання інженерами компанії, у «Samsung» зазначають, що обміняти небезпечні новинки на інші екземпляри, котрі відповідатимуть усім стандартам, користувачі зможуть вже впродовж декількох наступних тижнів.

Цікаво, що, перевищивши ринкову частку свого давнього конкурента – американської компанії «Apple» - майже у два рази, «Samsung», тим не менш, продовжує відчувати на власному бізнесі неприємні наслідки своєї ж фінансової політики. Оскільки корейські смартфони є дешевшими за американські, то дефекти з акумуляторними елементами, які виникли через економію компанії на приладді для виробів, навряд чи допоможуть «Samsung» найбільшим часом збільшити власні фінансові показники. Додають масла у вогонь і нещодавні краш-тести американського блогера, котрі виявили значно більшу стійкість до куль саме в «Apple» через його повністю металевий корпус. Зазначимо, що в «Samsung Galaxy Note 7» ця частина смартфону виготовлена зі скла.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео