Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

ПриватБанк: усі бази даних в безпеці

ПриватБанк: усі бази даних в безпеці
27375 ПЕРЕГЛЯДІВ

     Найбільший банк України за кількістю клієнтів знов може опинитися в центрі уваги. Причиною до того стали чутки, які поширюються серед людей, про те, що нібито бази даних клієнтів «ПриватБанку» опинилися на продажу в мережі Інтернет. За певну суму, яка стартує від тисячі гривень, можна отримати номери телефонів людей, які користуються послугами установи, а за більш великі гроші стане доступна інша інформація.

     Втім, експерти оцінюють ситуацію як штучно нагнічену: в останні тижні «ПриватБанк» в центрі уваги, і не з найкращої позиції: спочатку були чутки про те, що люди втратять накопичення, потім було заявлено, що в установі скінчилися гроші, і люди не можуть зняти готівку в банкоматах. Втім, ані та, ані інша інформація не підтвердилася, і якщо якісь проблеми можуть з'явитися в подальшому, то наразі банк працює в звичайному режимі.

     В самій установі усі чутки теж спростували, заявивши, що усі бази даних знаходяться під ретельним наглядом, і ніяких незаконних спроб отримати до них доступ зафіксовано не було. Також у «ПриватБанку» нагадали, що система безпеки в них завжди була однією з найкращих в Україні, а після хакерських атак минулих років спеціалісти посилили захист.

     Нагадаємо, цього року в Україні вже був скандал з базами даних клієнтів: тоді в мережі було виявлено багато приватної інформації, яку залишали клієнти в мережах торговельно-розважальних закладів. Зазвичай вона використовується для розсилання реклами, однак цими даними могли скористуватися і злочинці.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео