Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

У всьому світі падає ціна на діаманти

У всьому світі падає ціна на діаманти
211979 ПЕРЕГЛЯДІВ

Щойно видобуті алмази продають дешевше, ніж зазвичай.


Щойно видобуті алмази продають дешевше, ніж зазвичай. Проте причина цьому є ясною для покупців. Цього тижня дві британські компанії, які видобувають ці дорогоцінні мінерали, зазначили, що ціни на необроблені алмази впали і продовжуватимуть знижуватись.
Одна з фірм – Petra Diamonds розповіла, що ціни на алмазну сировину впали приблизно на 9% у другій половині 2014 року. Тому компанія скоротила весь свій прогнозований каталог цін південноафриканських алмазів з $152 за карат до $130.
Виробники як Petra Diamonds продають необроблені камені компаніям, які полірують і ограновують їх. Проте ці компанії відчувають нестачу грошових ресурсів. І їх конкуренція на ринку діамантів знижує ціни. Сильно посприяло браку фінансування закриття Antwerp Diamond Bank наприкінці 2014 року. Бельгія є одним з найбільших у світі торговим майданчиком на ринку діамантів і цей банк був основним кредитором у цій галузі.
Бен Девіс, аналітик видобутку дорогоцінних мінералів у Ліберум, лондонській інвестиційній компанії, порівняв ситуацію з недавнім падінням цін на сиру нафту. Так само потрібен час, аби заспокоїти водіїв на заправках.
Тим не менш, роздрібні ціни можуть ще більше знизитись, тому що магазини введуть дисконтування для покупців у зв’язку з тим, що попит на кольорові камені збільшився, порівняно з попитом на діаманти.
Ювеліри в США повідомляють, що кількість пар, які шукають альтернативу діамантам для обручок збільшується. Люди частіше купують інші дорогоцінні камені. Уповільнення зростання світової економіки – це ще один головний біль для високопродуктивних ювелірів, оскільки споживачі скорочують витрати. «Tiffani»- ювелірна транснаціональна компанія, відома за особливим фірмовим бірюзовим кольором своїх виробів, стала однією з перших жертв суворих економічних умов, коли розчарувалася у об’ємах продажів діамантів під час зимових свят.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео