Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

В Україні процвітає тіньовий бізнес

В Україні процвітає тіньовий бізнес
159839 ПЕРЕГЛЯДІВ

За результатами статистичних досліджень протягом 2014 року збільшився рівень сірої економіки


За результатами статистичних досліджень протягом 2014 року збільшився рівень сірої економіки. Доходи від підприємств тіньового бізнесу склали 42 відсотки від ВВП. Це на 7 відсотків більше за попередній рік.
В Міністерстві економічного розвитку розповіли про рекордний рівень тіньового бізнесу, якого Україна досягла у 2014 році. 42 відсотки від ВВП склали доходи саме від організацій такого типу. У 2013 році цей показник досяг лише 35 %.
За словами експертів, головне завдання держави – максимально вивести бізнес з тіні, оскільки інакше криза тільки поглибиться. Спеціалісти радять знизити податковий тиск, запропонувати підприємцям вигідні пільгові кредити, необхідними є також іноземні інвестиції.
Головними проблемами української економіки європейські експерти вважають конфлікт на сході, корупцію та недостатню кількість реформ. З цих причин Україна очолила рейтинг країн з найповільнішими економіками.
Що стосується європейських країн, там прийнятний рівень тіньового бізнесу – 10-15 відсотків. Зараз через кризу цей показник зріс і складає близько 25 %. Перш за все на статистику впливають контрабандна торгівля, реалізація наркотиків та зброї і проституція.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео