Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Індія, яка стала найбільшим споживачем морської нафти з Росії, протягом останніх двох місяців припинила закупівлю сировини преміального сорту ВСТО

Індія, яка стала найбільшим споживачем морської нафти з Росії, протягом останніх двох місяців припинила закупівлю сировини преміального сорту ВСТО
363876 ПЕРЕГЛЯДІВ

Індія, яка стала найбільшим споживачем морської нафти з Росії, протягом останніх двох місяців припинила закупівлю сировини преміального сорту ВСТО. Цю інформацію поширило РБК-Україна з посиланням на російське видання "Коммерсантъ". За відомостями видання, доставку нафти з порту Козьміно до Індії вже припинено. Крім того, раніше Індія різко зменшила закупівлю іншого преміального сорту нафти Sokol із сахалінських родовищ через розбіжності у розрахунках та побоювання щодо зростання цін на російську нафту.

Зазначається, що головним споживачем нафти ВСТО є Китай, але Індія також була важливим клієнтом цього сорту. Протягом минулого року середньодобові поставки ВСТО до Індії становили близько 95 тисяч барелів, а у другій половині 2022 року ця цифра скоротилась до 60 тисяч барелів.

Сорт ВСТО відзначається низьким вмістом сірки (менше 0,6%) та поставляється на схід з родовищ Східного Сибіру. Вартість ВСТО завжди перевищує стелю цін на російську нафту, яка наразі становить 60 доларів через санкції країн "Великої сімки".

Зауважується, що Сполучені Штати ввели нові санкції проти Росії 23 лютого на другу річницю вторгнення в Україну та відповідь на смерть опозиційного лідера Олексія Навального. Ці санкції спрямовані на провідну російську танкерну групу "Совкомфлот" та 14 нафтових танкерів, пов'язаних із цією компанією. Reuters повідомляв, що ці нові обмеження загрожують зменшенню продажів російської нафти в Індію, що є найбільшим покупцем російської морської нафти.

 

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео