Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Українці поступово перейдуть на безготівковий розрахунок

160382 ПЕРЕГЛЯДІВ

Національний банк України обстоює поступовий перехід на безготівкову систему розрахунку. У планах НБУ – до 2020 року знизити частку готівки в економіці України до 12 відсотків.

На сторінці НБУ у соціальній мережі зявилася інформація про те, що відповідна установа планує зменшити частку готівки в економічній системі України до 12 відсотків. Такі зміни хочуть втілити у життя до 2020 року.

За даними НБУ, українці вже набагато активніше розраховуються платіжними картками за товари та послуги через мережу інтернет. Так, вже протягом поточного року рівень готівки в економічній системі зменшився на 2,3 відсотка, що дорівнює 276,3 мільярдам гривень.

За статистикою, протягом другого кварталу 2015 року інтернет-платежі, здійснені українцями за допомогою кредитних карток, склали більше 45 мільярдів гривень.

Як зазначають у Національному банку, зараз готівкові розрахунки між фізичними особами становлять 150 тисяч гривень. До 2020 року планують скоротити цю суму до 50 тисяч. Однак, за статистикою, українці досі не дуже довіряють безготівковій системі розрахунків, тому намагаються переважно використовувати звичний варіант.

Що стосується підприємств, для них з 2013 року існує певне обмеження: протягом одного дня при розрахунку фізичної особи та підприємства може бути сплачено готівкою не більше 10 тисяч гривень. За договором купівлі-продажу між двома підприємствами ця сума збільшується до 150 тисяч.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео