Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

НБУ оголосив війну банківському баласту в Україні

160335 ПЕРЕГЛЯДІВ

Національний банк України досяг певного успіху у стабілізації фінансової ситуації у державі і очищенні банківського простору від "баласту". Однак регулятор анонсує продовження боротьби з так званими зобмі-банками та “мийками”.

Очільниця НБУ Валерія Гонтарева розповіла про успіхи Нацбанку, який зміг стабілізувати ситуацію на фінансовому ринку та позбутися більшості банків, які не мають жодних активів, а також “мийок”, що призначені лише для того, аби відмивати гроші.

Вже завершили стрес-тестування за 2014 рік. У цей час проводять стрес-тестування банківської системи за 2015 рік. Паралельно спеціалісти розробляють програму докапіталізації на найближчі чотири роки.

Як стверджує Валерія Гонтарева, ще залишилися банки, які потрібно прибрати. За словами керівника Нацбанку, потрібно залишити тільки ті банки, які ведуть осмислене існування.

За даними спеціалістів НБУ, українці стали більше довіряти банківській системі, поступово зменшується відтік депозитів, що свідчить про покращення та стабілізацію у фінансовій сфері.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео