Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Нафта знову впала у ціні

26875 ПЕРЕГЛЯДІВ

В австрійській столиці стартував саміт Організації країн – експортерів нафти, головні дебати на якому точилися навколо того, яким чином підняти на світовому ринку ціну на чорне золото. Для цього в ОПЕК вирішили встановити квоту, якою передбачають, що нафти повинно видобуватися не більше 31,5 мільйона барелів на двадцять чотири години. Аналітики стверджують, що картелі знову збільшили ліміт квоти на півтора мільярда. Квота на обсяг видобутку чорного золота в останнє була змінена картелем 4 роки тому. Відповідно, й в 2011 нафту, яку видобували в розмірі 24, 84 мільйона барелів на добу, дозволили видобувати в обсязі 30 мільйонів. Та спеціалісти, котрі вивчають ринок видобутку країнами-експортерами нафти переконують, що її реальний видобуток коливається в межах півтора мільярдів барелів на одну добу.

Встановлюючи квоту під час саміту, члени ОПЕК не врахували той відсоток чорного золота, який видобувають індонезійські компанії. А це ще вісімсот тисяч барелів в день. Індонезія в той час вирішила знов стати членом картелю.

Після збільшення квоти, барель нафти впав у ціні з сорока чотирьох доларів шести центів до сорока двох доларів восьми центів. Потім знову зріс, щоправда лише на один цент і тепер ціна на нафту Brent складає 42 долари й 9 центрів за один барель.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео