Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Чому скорочується український автомобільний ринок?

241356 ПЕРЕГЛЯДІВ

За минулий рік український автомобільний ринок став дещо біднішим: з нього пішли як вітчизняні моделі, так і зарубіжні товари. Головною причиною цього називають економічну і фінансову ситуацію у державі.

Експерти проаналізували ситуацію на українському автомобільному ринку, порівнявши показники кінця 2015 року з даними 2013-2014 років. Висновки виявилися невтішними: купівельні здібності українців поступово знижувалися паралельно з курсом гривні, а це вплинуло на пропозиції як від вітчизняних, так і від зарубіжних виробників: окремі компанії взагалі закрили свої представництва в Україні, деякі лише звузили межі пропозиції.

Зокрема, як зазначають аналітики, з ринку пішли такі відомі китайські марки, як Lifan, BYD, бренд вантажних авто FAW, менш поширений іранський Samand.

Українські виробники були змушені змінюватися під тиском часу: “Богдан” припинив випускати легкові автомобілі, залишивши у своїй лінійці лише автобуси, а відомий Запорізький автомобільний завод у кінці 2015 року був змушений скоротити штат.

Російські та казахські виробники, незважаючи на економічні складності та особливості правил завезення продукції, поки продовжують наповнювати український ринок своїми товарами.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео