Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Інфляція в Україні уповільниться

Інфляція в Україні уповільниться
134679 ПЕРЕГЛЯДІВ

Міністерство економіки України відкоригувало прогноз щодо інфляції у державі у найближчі місяці. За словами експертів відомства, ціни протягом першого півріччя 2016 року зростатимуть повільніше.

Спеціалісти Міністерства економіки України повідомили, що мають оптимістичні прогнози щодо стану інфляції у країні протягом першого півріччя поточного року. Так, за словами експертів відомства, з 7,5 відсотка інфляція знизиться до 5,5%. Такі тенденції можна пояснити насиченням внутрішнього ринку України товарами, а також відсутністю суттєвих курсових коливань.

У статистичному прогнозі, що опублікований на сайті Міністерства економіки, йдеться про те, що ці фактори, разом з невисоким сукупним попитом, дозволять зберегти помірні темпи зростання цін на товари і послуги.

Як стверджують фінансові аналітики, збереженню рівня цін і зниженню інфляції можуть сприяти грамотна монетарна політика Національного банку, незначна цінова динаміка щодо основних експортних товарів і слабка купівельна здатність населення.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео