Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Як змінилася середня зарплата в Україні?

107391 ПЕРЕГЛЯДІВ

Державна служба статистики повідомила хорошу новину: середня зарплата в Україні за підсумками грудня минулого року збільшилася більше ніж на 16 відсотків і складає тепер 5 тисяч 230 гривень.

За повідомленням служби Держстатистики, зарплати українців протягом останнього місяця 2015 року збільшилися. Зростання середньої зарплати в Україні за результатами грудня минулого року, за умови неврахування тимчасово окупованого Криму та неконтрольованих українською владою східних територій, склало 16,3 відсотка у порівнянні з листопадом того ж року. Так, середня українська зарплата у грудні-2015 складала 5 тисяч 230 гривень.

За статистичною інформацією, у листопаді-2015 середня заробітна плата складала 4 тисячі 498 гривень. Якщо ж порівнювати з груднем 2014 року, то рівень зростання цього показника склав 30,4 відсотка.

Як повідомляють у Держстатистиці, найвищі заробітки в Україні зафіксовані у працівників авіаційної сфери, які в середньому отримують понад 21 тисячу на одного спеціаліста. Далі за рівнем заробітку — спеціалісти у фінансовій та страховій сферах — їхній середній оклад — майже 10 тисяч гривень.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео