Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Відтепер українські пенсіонери не платитимуть податки

Відтепер українські пенсіонери не платитимуть податки
107976 ПЕРЕГЛЯДІВ

Пенсіонери України відтепер будуть звільнені від сплати податків, про що стало відомо після голосування у Верховній Раді. Тепер оподаткування буде стосуватися лише громадян, чия пенсія перевищує десять прожиткових мінімумів.

Як повідомляють офіційні джерела, 2 червня в українському парламенті відбулося голосування за законопроект, що передбачає внесення до Податкового кодексу певних змін. Зокрема, як і пропонували автори відповідного проекту закону, до Податкового кодексу мають бути внесені зміни, згідно з якими рівень пенсій, що підлягатимуть оподаткуванню, збільшиться з 4350 до більше ніж 10 тисяч гривень. За новим законом, незалежно від того, чи продовжують працювати пенсіонери, якщо вони отримують пенсію меншу ніж 10 прожиткових мінімумів для непрацездатних громадян, пенсійні виплати не підлягатимуть оподаткуванню.

Певні зміни стосуватимуться і громадян, чиї пенсії перевищують установлений розмір. Так, для цієї категорії податок буде збільшений до 18 відсотків від суми перевищення прожиткових мінімумів.

У цьому законопроекті значиться, що прийняття таких змін сприятиме зменшенню надходжень до бюджету на 800 мільйонів протягом року, що триває.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео