Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Нерентабельні шахти доведеться закрити

213495 ПЕРЕГЛЯДІВ

Закриття нерентабельних шахт рано чи пізно відбудеться. Про це заявив очільник міністерства енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин, перебуваючи з робочим візитом у місті Димитров на Донеччині.

Під час робочого візиту до Димитрова Донецької області міністр енергетики та вугільної промисловості країни заявив, що неприбуткові шахти регіону імовірно доведеться закрити, тому що наявність таких підприємств на балансі державного бюджету не дозволяє розвиватися більш успішним шахтам, які змушені тягнути на собі збиткові.

Міністр зауважив, що закриття збиткових державних підприємств є нормальною практикою, через яку пройшла велика кількість західних країн.

За словами Демчишина, окремі шахти Донеччини, які перебувають у поганому стані, а також пошкоджені через військові дії у регіоні, раціональніше закрити, надавши працівникам нові робочі місця, або перепрофілювати.

Міністр енергетики оцінив ситуацію, що склалася у сфері вугільної промисловості, як складну: зараз суттєво скоротили державне фінансування вугільних шахт, тому більш актуальним завданням наразі є розвиток перспективних підприємств, а не підтримка збиткових.

На даний момент очікує на фінансування концепція розвитку вугільної промисловості, розроблена профільним міністерством.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео