Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

На Дністрі можуть побудувати шість нових ГЕС

160279 ПЕРЕГЛЯДІВ

ПАО «Укргідроенерго» висунула ідею створення нових гідроелектростанцій на річці Дністер. Голова компанії повідомив про можливість побудови шести гідроелектростанцій загальною потужністю 324 МВт.

Під час 13-го міжнародного форуму на тему актуальних питань паливно-енергетичного комплексу України керівник ПАО “Укргідроенерго” Ігор Сирота повідомив про можливість побудови шести нових гідроелектростанцій на Дністрі. Вже у 2015-2016 роках відбудуться суспільні слухання на цю тему, висновок за якими визначить долю запланованого будівництва.

Як зазначається у матеріалах, поданих Міністерством енергетики та вугільної промисловості, проект будівництва на Дністрі ГЕС та водосховищ для цих об’єктів буде коштувати понад 1,1 мільярда доларів.

За умови позитивного рішення на слуханні цей проект реалізовуватимуть протягом 2015-2024 років.

За словами Сироти, проект гідроелектростанцій є суспільно важливим, оскільки завдяки йому буде можливим будівництво мостів через Дністер в Тернопільській, Чернівецькій та Хмельницькій областях.

“Укргідроенерго” є на 100 відсотків державною компанією. Вона володіє всіма електростанціями на Дніпрі та Дністрі, сумарна потужність яких — понад 5 тисяч Квт.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео