Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Чому знижується експорт українського молока?

53532 ПЕРЕГЛЯДІВ

Експорт українських молочних продуктів знижується. За оцінками експертів, у вартісному вимірі зниження обсягів експорту у поточному році склало 57 відсотків. Головна причина такої тенденції – зміни цін на молоко на світовому ринку.

За словами експертів, зараз спостерігається зниження експорту молочних продуктів українського виробництва. Як розповіли під час круглого столу на тему ринків молочної продукції, за вісім місяців 2015 року експорт українських молочних продуктів у перерахунку на молоко зменшився на 10 відсотків. При цьому зниження у вартісному вимірі склало 57 %.

При цьому порівняно з минулим роком, з урахуванням поставок молочної продукції на Кримський півострів, у 2015 році експорт збільшився на 25%. Зростання експорту стало можливим переважно завдяки збільшенню експорту вершкового масла та суцільномолочної продукції (близько 80 %), решта припадає на сухе молоко. Зменшився протягом року експорт сирів.

Найбільше Україна експортує молочну продукцію у Єгипет, Марокко, Сирію, Узбекистан, Бангладеш, Туреччину, Іран, Лівію, ОАЕ.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео