Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Хлібобулочні вироби підскочать в ціні

26882 ПЕРЕГЛЯДІВ

Жителям столиці варто було б закупити в останній осінній день максимальну кількість хліба, враховуючи термін його придатності, адже уже в перший зимовий день хлібний буханець зросте… На жаль, не у своїй масі, а впевнено у своїй ціні. Про подорожчання основних сортів хлібобулочних виробів повідомили офіційні представники компанії «Київхліб».

З першого грудня цінник на хліб від «Київхлібу» виглядатиме так: український столичний, який важить дев’ятсот п’ятдесят грам коштуватиме сім гривень дев’яносто дві копійки, пшеничний традиційний вагою шістдесят п’ять грам вартуватиме шість гривень двадцять чотири копійки, а півкілограмовий нарізний київський підніметься у ціні на тридцять копійок і за нього киянам доведеться заплатити п’ять гривень шістдесят чотири копійки.

У столичній компанії зростання ціни на хліб пов’язують із збільшенням вартості борошна. На ціну хліба впливає й ціна на газ, електроенергію, цукор, олію, дріжджі, сіль, а також зросла мінімальна заробітна плата.

Перед грудневим подорожчанням, хліб в столиці зростав в лютому цього року. Тоді головний продукт українського столу зріс в ціні на десять – дванадцять відсотків.

Подобається киянам подорожчанням хліба чи ні, на ситуацію не вплине, бо компанія «Київхліб» – найбільший виробник хлібобулочних виробів в столиці та Київській області.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео