Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Україна впевнено прямує до газової незалежності

214689 ПЕРЕГЛЯДІВ

Україна почала виробляти більше газу, ніж їй потрібно для використання. За статистикою, кількість спожитого українцями газу за останній час скоротилося з 42,6 до 33,8 мільярда кубометрів.

Як розповідають експерти компанії “Нафтогаз”, статистика споживання газу за 2015 рік є достатньо позитивною: Україна почала виробляти більше палива, ніж споживати. Так, на кінець минулого року було використано 33,8 мільярда кубометрів газу, тоді як на початку 2015 року цей показник дорівнював 42,6 мільярдів. Найбільш суттєвою є економія газу населенням: за підсумками року на населення приходиться лише 11,3 мільярди використаного палива.

Виробництво ж газу, за інформацією “Нафтогазу”, протягом року склало 19,9 мільярда кубометрів, правда населенню з цього обсягу дісталося лише 12,9 мільярда.

Ще один момент — тоді як приватні компанії нарощують обсяги видобування газу, компанія “Укргазвидобування” зменшує ці показники.

Спеціалісти “Нафтогазу України” стверджують, що при правильній газовій політиці держава зможе повністю відмовитися від закупівель блакитного палива, забезпечуючи всі потреби власними силами.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео