Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Українські кондитерські вироби почали експортувати до Євросоюзу

241559 ПЕРЕГЛЯДІВ

Кондитерські вироби українського виробництва отримали дозвіл на експорт до країн Євросоюзу. Перші поставки вдало пройшли необхідні процедури розмитнення та перетнули кордон.

У Міністерстві аграрної політики і продовольства повідомили хорошу новину: продукти кондитерської промисловості України зробили перший крок до експортування у країни Європи. За офіційним повідомленням міністерства, перші партії українських кондитерських виробів пройшли всі необхідні перевірки на кордоні, а також процедуру розмитнення, і перетнули кордон країн Євросоюзу.

Для того щоб українська продукція могла продаватися у країнах Євросоюзу, були розроблені спеціальні методичні рекомендації, над якими працювали Державна ветеринарна та фітосанітарна служби, а також Міністерство агрополітики. Особливій перевірці підлягала кондитерська продукція з горіхами через риск зараження афлатоксинами.

Як зазначають експерти, вихід українських солодощів на новий ринок є значним кроком в економічній системі держави, особливо важливим це є з урахуванням існуючої торгової війни з Росією.

За словами спеціалістів, очікують, що кондитерська продукція з використанням горіхів до країн ЄС складе 10 тисяч тонн за рік.

Ще одним важливим проривом у торговій політиці України є експорт молочної продукції до Китаю, який розпочався нещодавно.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео