Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Виробництво української сталі зросло майже на 5%

Виробництво української сталі зросло майже на 5%
54318 ПЕРЕГЛЯДІВ

За сім місяців поточного року виробництво української сталі без використання напівфабрикатів, отриманих у результаті безперервного лиття, збільшилось на 4,5%, спираючись на цифри ідентичного періоду минулого року. І це – без урахування наразі окупованих територій Донбасу та Автономної Республіки Крим.

Лише за липень виробництво сталі зросло на 1,7%, що дозволило українським промисловим підприємствам виробити трохи більше дев'ятисот тисяч тонн. Хоча у перший місяць літа 2016-го представники Державної служби статистики повідомляли про скорочення сталевого виробництва на 6,2%, вищезазначена галузь важкої промисловості нашої держави все одно змогла випередити минулорічні показники, виробивши вже близько 6,7 мільйонів тонн сталі.

Не стоїть на місці й чавунна промисловість, чиї виробничі обсяги теж зростають. +13,3% у порівнянні з минулим роком або 2,08 мільйонів тонн готового продукту. Несуттєво зменшилося тільки цьогорічне липневе виробництво українського прокату готового металу – лише на 1,7%. Але у контексті порівняння зі знову ж таки економічними показниками 2015-го ця промислова галузь демонструє майже 12% власного зростання.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео