Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Новини України: Експорт Китаю перевищив очікування, вирісши майже на 10 відсотків

Новини України: Експорт Китаю перевищив очікування, вирісши майже на 10 відсотків
53032 ПЕРЕГЛЯДІВ

Торгові показники Китаю за грудень перевищили очікування. Експорт виріс на 9,7 відсотки, а імпорту на 2,3 відсотки порівняно із роком раніше.


Торгові показники Китаю за грудень перевищили очікування. Експорт виріс на 9,7 відсотки, а імпорту на 2,3 відсотки порівняно із роком раніше.
Остаточні дані за рік, свідчать, що експорт зріс на 6,1 відсотків в 2014 році порівняно із 2013-м, у той час як імпорт виріс на 0,4%, повідомляє державне інформаційне агентство Сіньхуа.
Цифри грудня залишили країну із профіцитом 304.5 мільярдів юанів (49.1 мільярдів доларів) за місяць. Аналітики очікували, що імпорт буде падати більш ніж на 7 відсотків, а експорт зросте на 6,8. Вони сказали, що подібне падіння імпорту відображає вплив триваючого падіння світових цін на нафту.
У листопаді китайський імпорт впав на 6,7 відсотків, хоча передбачувалося зростання на 3,9 відсотків.
«[Падіння імпорту також] відображає зниження інших ключових товарних цін, таких як залізна руда й вугілля, у китайському імпорті в останні місяці», сказав головний економіст IHS Азіатсько-Тихоокеанського регіону Раджив Бісвас.
Також існує припущення, що китайський уряд найближчим часом внесе нові заходи з підтримки економіки, щоб стимулювати економічне зростання, але аналітики кажуть, що краще положення справ, аніж очікувалося дасть уряду деяку відстрочку.
«Чистий експорт забезпечує позитивний внесок в китайське [економічне] зростання, в той час, коли внутрішній попит змінюється, зокрема, через спад в секторі житлового будівництва», сказав пан Бісвас.
Економічне зростання Китаю сповільнилося до 7,3 відсотків у третьому кварталі, що є найслабшим показником з часів світовою фінансовою кризою, коли охолодження ринку нерухомості і жорсткість умов кредитування вплинули на зростання.
Пан Бісвас сказав, що він очікує, що китайський експорт товарів зросте на 7,7 відсотків цього року, «чому посприяють високі темпи зростання економіки США і деяке поліпшення росту в ЄС, оскільки падіння цін на нафту забезпечить позитивний стимул для економік США та ЄС».

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео