Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Кому Україна продаватиме масло?

Кому Україна продаватиме масло?
238673 ПЕРЕГЛЯДІВ

Українські виробники молочної продукції винайшли нові ринки збуту вершкового масла – з 2015 року цей продукт у нас закуповуватимуть Азербайджан і Грузія


Українські виробники молочної продукції винайшли нові ринки збуту вершкового масла – з 2015 року цей продукт у нас закуповуватимуть Азербайджан і Грузія. Таким чином можна буде скоротити торгові контакти з Росією, яка досі була головним ринком збуту українського масла.
Згідно з даними Фіскальної служби, у 2015 році Азербайджан закупив рекордну кількість українського масла у сумі на 343 тисячі доларів, таким чином став одним з головних споживачів цього продукту.
Великою споживацькою активністю у цій сфері торгівлі відзначилась і Грузія. У цю державу Україна експортувала масло на 331 тисячу доларів. На третьому місці за обсягами експорту українського масла – Казахстан, який купив масла загалом на 304 тисячі доларів.
Минулого року найбільшим покупцем була Росія. Навіть незважаючи на періодичні бойкоти, які влаштовували цьому продукту, 55 відсотків всього імпорту (26 мільйонів доларів) купувала саме ця країна.
Спеціалісти пов’язують розширення ринку збуту масла з певною диверсифікацією і набуттям українського продукту конкурентоспроможності. У майбутньому виробники молочної продукції, зокрема вершкового масла, планують розширювати торгові зв’язки і знаходити альтернативу російському ринку.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео