Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Китайці хочуть будувати в Україні

Китайці хочуть будувати в Україні
159219 ПЕРЕГЛЯДІВ

Китай зголосився інвестувати у будівництво в Україні, незважаючи на складну ситуацію та воєнні події у державі. Влада країни вже пообіцяла вкласти у будівництво в Україні 15 мільярдів доларів, які мають послугувати реалізації програми доступного житла


Китай зголосився інвестувати у будівництво в Україні, незважаючи на складну ситуацію та воєнні події у державі. Влада країни вже пообіцяла вкласти у будівництво в Україні 15 мільярдів доларів, які мають послугувати реалізації програми доступного житла.
У Міністерстві регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ повідомили про заплановане виділення Китаєм 15 мільярдів доларів на розвиток будівництва в Україні. Китайська інвестиційна корпорація вже підписала з українською стороною відповідний меморандум. Цей документ передбачає виділення Китаєм 15 мільярдів гривень, які будуть надані Україні на п’ятнадцять років з можливістю пролонгації під мінімальні відсотки.
У профільному Міністерстві України повідомили про те, що найближчим часом відбудеться запуск пілотного проекту вартістю в 1 мільярд доларів.
Складна економічна та політична атмосфера, на думку китайців, - не лише є перешкодою для вдалих інвестицій, але й виступає як реалізація певної стратегії: у Китаї існує практика вкладати гроші у так звані «турбулентні» країни, що дозволяють закріпитися на ринку і у подальшому мати прибуток. Таку тенденцію Китай вже давно використовує в азійських та африканських країнах.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео