Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Електричні моделі міського транспорту підкорять Україну

160529 ПЕРЕГЛЯДІВ

А точніше сказати, якщо вірити Андрію Пивоварському, Міністру інфраструктури України, то за електричними моделями тролейбусів майбутнє міського транспорту, який є невід’ємною складовою інфраструктури міст.

Під час робочого візиту до Львова Міністр побував  на підприємстві, яке входить до складу концерну «Електрон», де йому продемонстрували електробус моделі Е19101. Саме ця модель перша в Україні технічна новинка, виготовлена «Електроном». Електробус називають сучасним та екологічним видом транспортного засобу.

Під час екскурсії заводом компанію Андрію Пивоварському склали Олег Синютка, очільник держадміністрації, та Андрій Садовий, мер міста. Співробітники та спеціалісти наголошували, що такі електробуси швидко завоюють популярність, адже мають низький коефіцієнт затрат при обслуговуванні та ремонті. Окрім того, електробус максимально комфортабельний для пасажирів, адже тут відносно низький рівень шуму та вібрації. У даній моделі може вміститись до сотні людей. Він розрахований для перевезення людей з особливими потребами, адже обладнаний пасками безпеки та пандусами. Електробус може розвивати швидкість до 70 кілометрів в годину і здолати дві сотні кілометрів без підзарядки батареї.

Також на «Електроні» для Міністра показали й ширококолійний трамвай марки Т5В64 власного виробництва, який буде курсувати столичними вулицями. А його побратими тролейбуси моделі Т19101 будуть займатися перевезенням львів’ян.

Міністр побаченим залишився задоволеним, відмітивши, що держава сприяє оновленню трамвайних парків українських міст.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео