Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Публічний звіт про діяльність організації 2019 року

Публічний звіт про діяльність організації 2019 року
226340 ПЕРЕГЛЯДІВ

Протягом 2019 року Всеукраїнська громадська організація «Національний комітет по боротьбі з корупцією» досяг значного прогресу у захисті громадян, охороні їхніх свобод та інтересів.  Завдяки встановленню співпраці з правоохоронними органами та органами державної влади відбулися позивні зрушення у боротьбі з організованою злочинністю та корупцією.

Зокрема, серед досягнень комітету за рік важливі наступні:

  • ефективна робота з запобіганням нанесення шкоди суспільству та державі учасниками організованих злочинних угруповань;
  • попередження легалізації коштів, здобутих злочинним шляхом, використанню суб`єктів підприємницької діяльності для реалізації злочинних намірів;
  • робота над удосконаленням законодавства про відповідальність за корупційні правопорушення  та у сфері  боротьби з організованою злочинністю;
  • захист законних інтересів Комітету та його членів у державних органах і громадських організаціях.

У процесі роботи організації був виконаний ряд дій, що допомогли наблизити поставлені цілі. Комітет брав активну участь у розробці науково-дослідницьких праць з проблематики боротьби з організованою злочинністю та корупцією, працював над удосконаленням методів та прийомів взаємодії роботи правоохоронних органів щодо подолання зростання злочинних діянь. Один з напрямів діяльності - створення атмосфери суспільної нетерпимості до злочинності, що ослаблює дії криміногенних факторів.

Для посилення боротьби з організованою злочинністю і корупцією  члени Комітету неодноразово брали участь в організації науково-практичних конференцій, лекцій, семінарів-практикумів з метою подолання численних колізій чинного законодавства.

Усі, хто звертався до Комітету, фізичні та юридичні особи,  отримували захист своїх інтересів. Члени Комітету, підприємства, організації різних форм власності отримували на громадських засадах науково-методичні, інформаційні, консультаційні безоплатні послуги.

Всеукраїнська громадська організація  «Національний комітет по боротьбі з корупцією» залучила своїх офіційних спостерігачів на місцевих виборах, виборах народних депутатів до Верховної ради України, виборах Президента України. Завдяки роботі офіційного спостерігача, який був присутній зокрема на виборчих дільницях вдалося:

  • проконтролювати хід передвиборчої агітації;
  • спостерігати за видачею виборчих бюлетенів членам дільничної виборчої комісії;
  • контролювати процес підрахунку голосів та дотримання законодавства.

Користуючись положенням закону про можливість звертатися до відповідної виборчої комісії чи до суду щодо усунення порушень закону в разі їх виявлення спостерігачі повністю виконували свої зобов’язання та сприяли збереженню законності волевиявлення.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео