Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Ігор Шевченко: 14 мільйонів євро від ФРН на підтримку заповідного фонду України

Ігор Шевченко: 14 мільйонів євро від ФРН на підтримку заповідного фонду України
238878 ПЕРЕГЛЯДІВ

Сьогодні, 10 квітня, Міністр екології та природних ресурсів України Ігор Шевченко та Посол Федеративної республіки Німеччина доктор Крістоф Вайль, в рамках проекту «Підтримка природно-заповідних територій в Україні», підписали Угоду між Кабінетом міністрів та Урядом ФРН про фінансове співробітництво.

За роки незалежності мережа історико-культурних заповідників України значно розширилась. Але про їх стан наразі не можна сказати нічого втішного. У цій складній ситуації, нашій країні погодилась допомогти Німеччина.
Сьогодні, 10 квітня, Міністр екології та природних ресурсів України Ігор Шевченко та Посол Федеративної республіки Німеччина доктор Крістоф Вайль, в рамках проекту «Підтримка природно-заповідних територій в Україні», підписали Угоду між Кабінетом міністрів та Урядом ФРН про фінансове співробітництво. Як зазначив Міністр екології, цей проект дозволить зберегти не тільки унікальне біорізноманіття українського краю, а й дозволить розвинути туристичний напрям в Україні. З цього приводу Крістоф Вайль додав: «Розвиток природно-заповідних територій в Україні дозволить привабити чимало туристів з Німеччини, адже надто мало німців знають Україну. Але ті німці, яких я знаю, і які побували в Україні, повертаються назад з позитивними враженнями про вашу країну».

 
Другим важливим кроком стало підписання Міністром екології та Бюро KfW в Україні, що представляє директор Гуннар Вельцхольц, Фінансової Угоди між KfW та Кабінетом міністрів України. Сума цієї угоди становить 14 000 000 євро. Вагомий внесок в розробку проектів вніс Радник Міністра екології Костянтин Ярмоленко.
Виділені Німецьким Урядом кошти будуть спрямовані на покращення стану природно-заповідних територій в Прикарпатському регіоні. Заповідники будуть забезпечені транспортом, засобами зв’язку, матимуть юридично оформлені межі.
Також залучення іноземних туристів до відвідування Прикарпатських заповідників є сприятливим для нашої економіки, оскільки їх будуть обслуговувати місцеві ресторани, готелі, сувенірні крамниці. Гуннар Вельцхольц зазначив: «Охорона природи може мати успіх лише тоді, коли зважають інтереси та потреби місцевого населення. Я дійсно подорожував там (Українські Карпати – ред.), і це чудові регіони. Вони справді будуть сприяти розвитку туризму».

т

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео