Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Що розповів канцлер Німеччині Україні про вступ до ЄС?

Що розповів канцлер Німеччині Україні про вступ до ЄС?
53241 ПЕРЕГЛЯДІВ

Вчора між Петром Порошенко та канцлером Німеччини Ангелою Меркель відбулася телефонна розмова, де наш Президент виявив усі необхідні питання та протиріччя щодо приєднання України до ЄС та можливості безвізового режиму.

Вчора між Петром Порошенко та канцлером Німеччини Ангелою Меркель відбулася телефонна розмова, де наш Президент виявив усі необхідні питання та протиріччя щодо приєднання України до ЄС та можливості безвізового режиму. А найголовніше – було обговорено проблему функціонування незаконних збройних формувань на території Донбасу.
Як підкреслює прес-служба глави держави, Ангела Меркель зазначила необхідність виконання Мінського договору повністю всіма сторонами. Більше того, мова зайшла про важливість створення Тристоронньої контактної групи. Петро Порошенко наголосив на тому, що Україна виконала усі необхідні пункти, щодо припинення вогню у зоні конфлікту, проте бойовики все ще відмовляються дотримуватися необхідних заходів.
Нагадуємо, що після саміту Україна-ЄС від 28 квітня, пан Президент наголосив на тому, що Європа повинна обов’язково підтримати ініціативу Києва про розгортання на Донбасі спеціальної операції Євросоюзу в рамках виконання Мінських угод.
Щодо вступу України до ЄС та надання безвізового режим – канцлер відповів, що великим тягарем для нашої держави став конфлікт на сході. Саме він і тягне вниз країну. Безвізовий же режим перебуває у стані обговорення і остаточне рішення буде оголошено на саміті «Східне партнерство» у Ризі вже цього травня.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео