Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Росія хоче «віджати» будівлю Меджлісу у Криму

Росія хоче «віджати» будівлю Меджлісу у Криму
53223 ПЕРЕГЛЯДІВ

У кримського Меджлісу хочуть відібрати адміністративну будівлю.

Історія так чи інакше повторюється і тих чи інших призмах. Більше 70 років тому корінне населення анексованого півострову зазнало утисків у своїх правах, ба більше його було просто депортовано «щоб не заважали»… Сьогодні методи агресора стали хитріші. Окупант б’є по кримським татарам бюрократією.
У кримського Меджлісу хочуть відібрати адміністративну будівлю.
Вулиця Шмідта 2 у Сімферополі. Саме тут розташовується будівля, де знаходиться самоуправління кримських татар. Дім знаходився у власності благочинної організації «Фонд Крим». Тепер арбітражний суд Криму постановив передати будівлю у власність російської держави.
Об’єкт визнали пам’яткою архітектури ХХ століття. За словами російських чиновників, члени Меджлісу ставилися неналежним чином до будівлі: «Вони вистроїли масандру, наставили кондиціонерів, відеокамер. Хто за чи дотримувалися пожежної безпеки там. Це ж неналежне ставлення до архітектури. Вони її просто нівечать, а це до речі, пам’ятка промислової архітектури ХХ століття! », - розповідає Вячеслав Зарубін, перший заступник голови Державного комітету з охорони культурної спадщини.
Свою «рознівечену» будівлю Меджліс буде відстоювати у суді. Так, що російський окупаційний уряд готується до нового слухання, тепер вже у зв’язку з поданням апеляції Меджлісом.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео