Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Експерти підрахували скільки повинна Росія виплатити Україні

Експерти підрахували скільки повинна Росія виплатити Україні
239188 ПЕРЕГЛЯДІВ

Україна, за словами європейських політиків, має повне право подати до Гаазького трибуналу. 

1914 рік. Перша світова війна. Її фактично розв’язала Німеччина. Через чотири роки по завершенню війни союзники змусили виплатити величезну контрибуцію. Сума боргу перед іншими європейськими державами була настільки великою, що Німеччина завершила платити компенсацію лише цього року.
А тепер оцінимо близьку до нас ситуацію: війну на Донбасі. Україна, за словами європейських політиків, має повне право подати до Гаазького трибуналу. Це, власне підкріплено документами. Росію будуть примушувати виплатити Україні контрибуцію, адже за останніми підрахунками на Луганщині знищено 31% економіки, на Донеччині 42%. Більше того, половина обладнання з машинобудівних заводів, шахт вивезено з країни геть, або продано на металобрухт.
Олександр Боровик повідомляє, що вже на даний момент ведуться підрахунки і оцінка кількості збитків, які завдала Росія на Сході та на Кримському півострові.
«Прийде час і Росія буде платити. Зараз необхідно підрахувати усі збитки завдані нам на Донбасі та Криму. Наші втрати можна порівняти хіба, що з тими збитками, які завдав Іран Кувейту у 1991 році. Так, і вийшло, що агресор був винний країні 320 мільярдів. У нас звісно, все трохи по-іншому. Відмінності полягають хоча б у тому плані, що війна довша від Іранської… Думаю, сума «перевалить» згодом і 350 мільярдів», - зазначає Боровик.
Що ж очевидно, все ж таки Україну чекає значна сума компенсації. Як пишуть українці у соціальних мережах: «Гаага – не Басманський суд. Платить і відповідати за свої дії Росію змусить».

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео