Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

У Мінську обговорили питання полонених

У Мінську обговорили питання полонених
26717 ПЕРЕГЛЯДІВ

Кілька днів тому в Луганській області були взяті в полон російські розвідники, що виконували завдання свого підрозділу: дізнатися, чи залишила українська армія Щастя. 

Якщо ви хоч раз у день заходите в Інтернет, то точно знаєте про те, що кілька днів тому в Луганській області були взяті в полон російські розвідники, що виконували завдання свого підрозділу: дізнатися, чи залишила українська армія Щастя. Провал завдання для солдатів РФ завершилося дуже дорого: покалічені, налякані, вони зараз перебувають у розпорядженні українських військових, які направили полонених до шпиталю.
На черговій зустрічі у Мінську було вирішено, що ж робити з полоненими обом сторонам конфлікту?
Координатор робочої групи ОБСЄ Тоні Фірш розповідає, що дане питання слід обговорювати у векторі Мінських лютневих домовленостей, тобто продовжувати процес обміну «всіх на всіх».
«Ми хочемо домогтися ефективного вирішення питання. Слід пришвидшити процес. Це умови мінського мирного договору і тому вони повинні виконуватися», - наголосив пан Фірш.
Більше того, сепаратисти на своїх інформаційних сайтах також стали говорити про необхідність проведення обміну, проте продовжують звинувачувати українську сторону у нелюдському ставленні до полонених. Очевидно, нелюдськими муками противники вважають проведення лікування поранених.
Нагадуємо, що уряд знає, скільки наших військових зараз знаходиться у неволі. Загальне число сягає десь 300 осіб, включаючи цивільних громадян. За словами голови СБУ – Валентина Наливайченка процес визволення ускладнюється тим, що всю ці люди «розпорошені» по всій території окупованої зони.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео