Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Безвізовий режим не змусить українців масово емігрувати

Безвізовий режим не змусить українців масово емігрувати
186140 ПЕРЕГЛЯДІВ

Україні не дають безвізовий режим, адже не офіційно європейські політики, та й самі мешканці Євросоюзу побоюються, що такі умови відкриють двері для хвилі мігрантів з України. 

Україні не дають безвізовий режим, адже не офіційно європейські політики, та й самі мешканці Євросоюзу побоюються, що такі умови відкриють двері для хвилі мігрантів з України. Трудова міграція наших громадян розпочалася у ХІХ столітті в стала закономірним явищем для багатьох українців. Зокрема, найбільша частина мігрантів – вихідці із Західної України, що їдуть до сусідніх Польщі, Словаччини, Угорщини. До речі, більшість українських мігрантів має подвійне громадянство.
«Безвізовий режим – не пустить хвилю українських мігрантів до Євросоюзу», - зазначає міністр закордонних справ Павло Клімкін.
«Вільний перетин кордону дасть змогу українцям відчувати себе частиною Європи не лише на словах, а й у конкретних питаннях. Чому, коли ми кажемо, що прагнемо до ЄС, маємо на увазі усе: реформи, нову систему влади, адміністративний поділ, але не вільний перетин кордону. Україна не має бути в ізоляції», - зазначає політик.
Самі ж українці, яким потрібно їздити по справах до ЄС вважають, що скасування візового режиму надасть змогу не лише просто без оформлення купи паперів їздити до Європи, а й зупинить корупцію в окремих органах.
Представники ж ЄС зазначають, що зараз нашій державі слід посилити безпеку охорони даних та ідентифікації осіб.
«Ми запровадили біометричні паспорти. Вони – запорука надійності. Так ми можемо відстежити, хто перетнув наш кордон і чи законно це було зроблено», - розповідає пан Клімкін.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео