Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

ЄС буде контролювати витрати фінансової допомоги Україною

ЄС буде контролювати витрати фінансової допомоги Україною
79859 ПЕРЕГЛЯДІВ

ЄС виказує занепокоєння, щодо витрачання коштів. Саме тому, в Україні буде створена антикорупційна слідча група, яка повинна буде стежити за тим, щоб фінансова допомога, що потрапляє з гаманців ЄС не витрачалася просто так.

Кредити. Фінансова допомога. Транші. Слова, які стали відомими за час кризи та війни в Україні кожному нашому громадянину. Тим не менш, незважаючи на те, що всі ці явища стали звичними для нас, ЄС виказує занепокоєння, щодо витрачання коштів. Саме тому, в Україні буде створена антикорупційна слідча група, яка повинна буде стежити за тим, щоб фінансова допомога, що потрапляє з гаманців ЄС не витрачалася просто так.
Хто увійде до складу?
Дана робоча група включатиме європейських депутатів, які спільно з нашими політиками будуть контролювати процес витрат фінансової допомоги ЄС та попереджати зловживання європейськими коштами.
Європейські депутати, як і українські матимуть мандат і будуть приймати участь у вирішення окремих питань, проте висунення звинувачень все ж таки залишиться прерогативою наших народних обранців.
Чому в ЄС зросла зацікавленість процесом витрат коштів фінансової допомоги Україною?
Наведемо прості цифри: у 2014 році наша держава отримала кредит у 1,61 мільярд євро. Тим не менш Україні потрібно ще 1,8 мільярдів євро для стабілізації нашої економіки. Разом із цим ЄС неодноразово відправляв гуманітарну та технічну допомогу до нашої країни.
Зазначимо, що даний проект свого оформлення набуде ймовірніше за все у червні, цього місяця будуть підписані всі необхідні документи. Тим не менш, є така думка, що робоча група приїде до України ще раніше, до оформлення всіх формальностей.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео