Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Українська та американська сторони обговорили питання безпеки

Українська та американська сторони обговорили питання безпеки
140836 ПЕРЕГЛЯДІВ

Американські владні структури виявили готовність співпрацювати з Україною у сфері забезпечення безпеки. У Вашингтоні пройшла зустріч американської та української сторін, де говорили про кібербезпеку та заходи, яких необхідно вжити для  протидії загрозам у кіберпросторі.

У Вашингтоні відбулася зустріч за участю посла України у Сполучених Штатах Івана Чалого, та Іванни Климпуш-Цинцадзе, віце-прем’єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України, з Андреа Томпсон, заступником держсекретаря США з питань міжнародної безпеки. Однією з тем обговорення сторін стало проведене напередодні засідання міністрів закордонних справ держав, які є членами НАТО. Під час зустрічі її учасники у позитивному ключі оцінили рішення про посилення присутності НАТО у Чорному морі, яке було прийнято на цьому засіданні.

Українські учасники зустрічі подякували США за систематичну допомогу, яку держава надає Україні, та зауважили, що готові почати закупівлю американських товарів для розвитку і підтримання вітчизняного оборонного сектору. Андреа Томпсон зі свого боку дала високу оцінку діям України у напрямку реформування оборонного сектору, які були зроблені останніми роками. Особливо було відзначено запровадження прямих закупівель державними замовниками у сфері оборони.

Одним з ключових питань стало обговорення загрози, від якої Україна потерпає у кіберпросторі. Найбільше кібернебезпека посилюється напередодні виборів Президента. США готові спільно протистояти віртуальним атакам, оскільки, як зазначили американські представники, кіберзагрози не можна обмежити кордонами.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео