Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Україна і Росія обговорили проблеми авіасполучення

26832 ПЕРЕГЛЯДІВ

Між Україною і Росією відбулися переговори про можливе поновлення авіасполучення між двома країнами. Міністр інфраструктури під час зустрічі з представниками російської сторони заявив, що для поновлення авіасполучення Росія має виконати дві основні умови.

За інформацією прес-служби Міністерства інфраструктури, 23 жовтня відбулися переговори між українською стороною та представниками Росії. Головною темою зустрічі під час німецько-українського форуму стали умови, за яких може бути поновлення авіасполучення між двома державами.

Як повідомляє Андрій Пивоварський, щоб Україна погодилася повернути російські авіалінії на територію України, Росія має припинити польоти своїх авіакомпаній до Криму та заплатити штрафні санкції у розмірі майже 700 мільйонів гривень.

У Федеральному агентстві повітряного транспорту Росії повідомили про те, що з їхнього боку Україні була висунута пропозиція зняти всі існуючі обмеження на пряме повітряне сполучення, а також транзит для компаній з Росії та України.

Ще з 14 серпня для двох авіакомпаній Росії був введений спеціальний режим польотів, що передбачає отримання дозволу на транзитні польоти до окремих країн через територію України. Пізніше, 16 серпня, почали діяти санкції відносно авіаперельотів українською територією російських авіакомпаній.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео