Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Сполучені Штати висунули умови надання Україні допомоги

26831 ПЕРЕГЛЯДІВ

США розглядають можливість надання Україні ще одного траншу фінансової допомоги, однак для цього очільники країни мають виконати важливу умову — показати результати боротьби з корупцією. Про це розповів віце-президент Сполучених Штатів Петру Порошенку.

Американський віце-президент Джо Байден, проводячи телефонну розмову з Президентом України повідомив, що Сполучені Штати можуть перерахувати ще один транш розміром в 1 мільярд доларів, однак цьому передує виконання певних умов. Найважливіша серед них — влада України має продемонструвати результати боротьби з корупцією.

Крім цього, щоб отримати третій за рахунком, мільярдний транш, Україна повинна надати гарантії, що податкова реформа буде проводитися саме так, як цього вимагає програма МВФ. Йдеться передусім про законопроект, який зареєстрували в українському парламенті в кінці жовтня. Розглянувши проект закону, який пропонує знизити базову податкову ставку на прибуток до 15 відсотків, спеціалісти МВФ назвали його популістським і попередили про позбавлення України кредитних коштів у випадку, якщо такий закон все ж приймуть.

Американський посол в Україні вже припускав можливість отримання Україною нового кредитного траншу, однак без відповідних реформ, заявив він, це неможливо.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео