Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Польський уряд подав у відставку

26829 ПЕРЕГЛЯДІВ

12 листопада 2015 року увійде в історію Польщі, як дата, коли члени діючого польського уряду та їхній Глава Ева Копач подали у відставку. Ця подія відбулася під час першого засідання Сейму у новому складі.

Варто відмітити, що польська влада після виборів, які відбулися 25 жовтня, представлена членами правоконсервативної партії PiS, яку очолює Ярослав Качинський. Цікаво й те, що до нового уряду ввійдуть лише члени PiS, адже дана політична сила набрала найбільшу кількість голосів поляків. За попередньою інформацією, після офіційного призначення оновленої польської Ради Міністрів, зміниться й глава уряду. Цю почесну та відповідальну посаду віддадуть Беаті Шидло. До того часу уряд Еви Копач та її колеги міністри й далі будуть виконувати свої обов’язки.

І хоча Копач ще, хоч і не довго, але буде біля польського керма, чиновниця уже зробила офіційну заяву про склад повноважень та зазначила, що виконувала функції глави уряду з великою честю. Також пані Копач з парламентської трибуни заявила, що її політична сила, названа «Громадською платформою» буде опозиційною і стежитиме за тим, щоб члени PiS виконали усі обіцянки, якими щедро сипали перед виборами.

Також Ева Копач сказала, у випадку, коли її політичні опоненти схиблять і підуть невірною дорогою, то вона разом зі своїми однодумцями уже має дорожню карту повернення до нормального життя.

Після палкої промови екс – Глава та її міністри під бурхливі оплески однодумців звільнили ложу для уряду і зайняли місце поряд з іншими депутатами Сейму.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео