Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

У НАТО готуються допомогти Туреччині

187426 ПЕРЕГЛЯДІВ

З вуст Єнса Столтенберга , генерального секретаря НАТО була зроблена заява стосовно того, що північно-атлантичний військовий альянс готовий надати для Туреччини допомогу для боротьби із терористами, котрі представляють ІДІЛ й загроза з боку яких по відношенню до турецької держави з кожним днем зростає. Однак, як зауважив генсек, допомога НАТО ніяк не пов’язана із російсько-турецьким конфліктом. При тому, керівник альянсу попередив, що в разі, якщо Росія й надалі укріплятиме свої позиції в зонах, котрі межують із НАТО й встановлять в Сирії свою зброю ЗРС С-400, яку мають намір застосовувати проти турецької авіації, то будуть прийняті відповідні міри.

На брюссельській прес-конференції генсек НАТО зауважив, що Росія розгортає сучасні озброєння як в Сирії, в східній частині Середземномор’я, так і вздовж кордонів з країнами НАТО в Європі. Як підтвердження його слів, дії російських військових в Балтійському, Чорному морі та в Криму. На думку, Столтенберга такі дії російського уряду вказують на те, що вони розширюють можливості ввести безполітну зону.

Також НАТО має намір найближчим часом провести військові навчання в Йорданії, а згодом і на території сусідньої Туреччини.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео