Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

’’Звільнення Савченко - одна із цілей асамблеї’’, - голова ПАРЄ

161048 ПЕРЕГЛЯДІВ

Новообраним головою ПАРЄ Педро Аграмунтом у рамках свого першого виступу у ролі голови, було заявлено, що звільнення з-під варти української льотчиці, нардепа України Надії Савченко, котру незаконним чином утримують у РФ, є одною із головних цілей роботи Парламентської асамблеї Ради Європи.

Таку інформацію було оприлюднено Іриною Геращенко на власному профілі у Фейсбук.

Під час виступу нового голови було зазначено основні європейські виклики. Це криза міграції, загроза тероризму, підвищення популізму, а також конфліктні ситуації на континенті. Під час промови Аграмунт згадав і Україну, зазначивши, що ситуація із окупованими територіями повинна бути вирішена, а також  бути звільнена Савченко з-під утримання у Росії.

Обвинувальний висновок стосовно Надії Савченко містить підозри у замаху на вбивство, вбивство і незаконний перетин кордону.

Нагадаємо, що сімнадцятого грудня минулого року Донецьким міським судом Ростовської області Російської Федерації було продовжено арешт української льотчиці до шістнадцятого квітня цього року.

З вісімнадцятого грудня минулого року Савченко було оголошено голодування. Дванадцятого січня її адвокатом Миколою Полозовим було повідомлено про втрату Савченко п’ятнадцяти кілограм ваги.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео