Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Міністри закордонних справ України та Туреччини зустрілись для обговорення порушення прав людини в о

241650 ПЕРЕГЛЯДІВ

Павло Клімкін, голова МЗС України зустрівся із міністром МЗС Туреччини Мевлютом Чавушоглу двадцять дев’ятого січня у Стамбулі. Під час зустрічі міністри обгорорювали проблему порушення прав людини на окупованій Російською Федерацією території України, а також погоджували дії для того, щоб взаємодіяти у цій сфері спільно.

Прес-служба МЗС України повідомила про підтвердження підтримки незалежності,територіальної цілісності та суверенітету України турецькою стороною.

Сторонами піднімалось і питання ситуації на Донбасі, проблеми, які стосуються регіональної безпеки, а також спільні дії спрямовані на боротьбу з тероризмом, ситуації у Іраку та Сирії та співпрацю у міжнародних організаціях.

У міністерстві зазначили, що Україною було досягнуто декілької домовленостей із турецькою стороною у сфері економіки, а також гуманітарній, військово-технічній та консульській сферах.

Як відомо, Павлом Клімкіним розпочався діловий візит до Туреччини двадцять дев’ятого січня. Голова МЗС зустрівся із журналістами провідних медіа Туреччини, розповів про перспективу розвитку ділових відносин між двома країнами, про ситуацію у зоні АТО, Мінські домовленості та порушення прав людини на окупованій Російською Федерацією території півосторова Крим.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео