Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Департамент США закликав Росію скасувати заборону Меджлісу

Департамент США закликав Росію скасувати заборону Меджлісу
134657 ПЕРЕГЛЯДІВ

Прес-служба держдепартаменту США повідомила, що їхнє керівництво закликало уряд Російської Федерації скасувати рішення щодо заборони Меджлісу. В даному рішенні, прийнятому 18 квітня йдеться, що діяльність Меджлісу є "екстремістською" і тому він не може функціонувати на території Кримського півострова.

«Російська влада не мають права здійснювати своє законодавство над татарами в Україні. Заборона Меджлісу позбавить його права висловлювати свою думку в ЗМІ і проводити масові заходи, що суперечить основним демократичним принципам » - повідомляє американське відомство.

Також департамент США наголосив на збереженні всіх санкцій проти Росії включно до того моменту, поки анексований Крим не буде входити до складу Української держави.

Нагадаємо, що так званий "прокурор" Криму Наталія Поклонська минулої середи (13 квітня) призупинила діяльність кримськотатарського Меджлісу. Офіційна причина даного рішення - "екстремізм" організації. В свою чергу лідер кримських татар Мустафа Джемілєв заявив, що дане рішення проросійської влади в Криму рівносильне оголошенню війни його народу.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео