Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Нідерланди чинять опір співпраці України та Європейського союзу

Нідерланди чинять опір співпраці України та Європейського союзу
188780 ПЕРЕГЛЯДІВ

Україна може не співпрацювати з Євросоюзом у контексті оборонної галузі. Чи, принаймні, пом’якшити умови українсько-європейської згоди. Про це несподівано почав говорити уряд Нідерландів, котрий, головуючи в ЄС, має можливість внесення деяких змін до вищезазначеного договору.

З точки зору голландців, збереження безпеки як в Україні, так і в Європі є завданням НАТО, а не Євросоюзу. Крім того, Нідерланди потребують гарантій того, що наша держава не отримає автоматичного доступу до фінансових джерел ЄС.

Варто відзначити, що для внесення необхідних змін до вже ратифікованої згоди між Україною та Євросоюзом голландському уряду доведеться домовлятися про це з усіма 27-ма країнами-учасницями ЄС. Цікаво, що майже усі члени Євросоюзу не проти цього, оскільки розуміють занепокоєння Нідерландів.

Не згодні з точкою зору голландців Польща та три балтійські держави, котрі наполягають на військово-технічній співпраці України та ЄС.

Навряд чи Нідерланди досягнуть свого у цьому питанні, оскільки для змінення пунктів документу потрібна й згода української сторони. У будь-якому разі, розглядання голландських вимог відбудеться вже 23 червня на референдумі щодо членства Великої Британії у ЄС.

 

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео