Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

ЄС планує деокупацію АР Крим

ЄС планує деокупацію АР Крим
27256 ПЕРЕГЛЯДІВ

Сьогодні у Брюсселі пройшла офіційна зустріч представників українського Уряду та Європейського союзу - прем'єр-міністра Володимира Гройсмана і Високого представника ЄС Федеріки Могеріні, чия спеціалізація – сфера безпекової політики та закордонних справ.

Головним питанням зустрічі, окрім введення довгоочікуваного безвізового режиму та надання нашій державі кредитної європейської допомоги, стало врегулювання напруженої ситуації в українському Донбасі.

Високий представник Європейського союзу зауважила, що високо цінує дії нового українського Уряду у сфері боротьби з корупцією, соціально-економічного та державного реформування. Крім того, Федеріка Могеріні наголосила на тому, що ключовою умовою відновлення миру на сході України є повне виконання Росією Мінських домовленостей, для чого ЄС збільшить санкційний тиск на країну-агресора.

Варто відзначити, що Європейський союз планує вироблення демілітаризаційної та деокупаційної стратегії по відношенню до АР Крим, де наразі відбувається погіршення безпекової ситуації. Крім того, українська та європейська сторони актуалізували спільну взаємодію у сфері посилення оборони і безпеки, регламентовану Адміністративною угодою, підписаною ще у минулорічному грудні.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео