Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Туреччина звинуватила Європейський союз у подвійних політичних стандартах

Туреччина звинуватила Європейський союз у подвійних політичних стандартах
216214 ПЕРЕГЛЯДІВ

Після трагічної спроби державного перевороту, учиненого турецькими військовослужбовцями, держава втратила 238 мирних жителів, заарештувала тисячі причетних до невдалого путчу та серйозно замислилася про юридичне повернення смертної кари. А ще - встигла отримати з боку Ради ЄС невдоволення власними діями, котрі порушують принцип верховенства права і віддаляють Туреччину від Європи.

За словами обуреного такими діями ЄС президента Туреччини Реджепа Ердогана, після спроби знищення турецької демократії та десятків загиблих мирних громадян, Європейський союз не тільки не запропонував країні свою допомогу, а й навіть не надіслав до Туреччини жодного з представників Ради ЄС. І це – у той час, коли світ здригається від терактів та масових вбивств чи не щодня.

Напруження стосунків між державою та Європейським союзом поволі досягає критичної відмітки. На фоні того факту, що Туреччина та ЄС потребують подальшої поглибленої співпраці, вони мають дійти компромісу. Проте, ані держава, ані Союз не квапляться зробити у цьому контексті перший крок.

У Брюсселі дуже занепокоєні кількістю біженців, котрі наразі прибувають до Греції – члена Євросоюзу. У зв'язку з цим, ЄС пообіцяв Туреччині безвізовий режим, якщо країна розмістить тисячі вимушено прибулих громадян у таборах на своїй території. І хоча держава виявила готовність сприяти вирішенню цього питання, Союз і досі не прийняв рішення щодо безвізу, спираючись на стару заяву Туреччини про повернення смертної кари.

Варто відзначити, що Турецька держава – на сьогодні єдиний спосіб стримувати світовий потік біженців. А ЄС – гарант економічної стабільності у разі плідної співпраці з Туреччиною.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео