Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

ЄС продовжуватиме антиросійські санкції до інавгурації Трампа

ЄС продовжуватиме антиросійські санкції до інавгурації Трампа
54343 ПЕРЕГЛЯДІВ

     Після перемоги Трампа на президентських виборах США увесь світ завмер в очікуванні, - чи налагодяться дипломатичні стосунки між Сполученими Штатами та Росією і якщо так, то як це вплине на антиросійські санкції з боку Заходу.

     Як пояснив дипломат у Брюсселі, ймовірність оновлених зв'язків між країнами справді велика, більше того, може ускладнитись заплановане у Євросоюзі продовження санкцій проти Росії вже після січня, коли відбудеться інавгурація новообраного президента США.
     Ухвалені Європарламентом санкції чинні до березня наступного року і так як змін в Україні не відбулося, потребують продовження і підтримки з боку всіх країн ЄС. Зважаючи на можливі зміни після інавгурації президента США, найбільш ймовірно, що заходи з продовження санкцій відбудуться вже у грудні, уникнувши таким чином можливий вплив Трампа.
     Разом з тим, найвище керівництво України сподівається на продовження санкцій проти Росії з боку США. Костянтин Єлісєєв, який обіймає посаду заступника голови Адміністрації Президента, заявив, що рішення щодо можливості припинення санкцій приймається не одноосібно, а з врахуванням позиції Конгресу та Сенату, до яких, як він переконаний, обрані прихильники України.
     В Державному департаменті США нагадують, що санкції на Росію були накладені перш за все через порушення територіальної цілісності, а саме анексію Криму і продовжуватимуться доки півострів цілковито не належатиме Україні. Санкції щодо дій на сході України також залишатимуться в силі до повної реалізації мінських угод в яких, на думку представника департаменту США, спостерігається значний прогрес.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео